Igår provade jag ett nytt recept på fullkorns scones... Blev riktigt goda... ganska mycket points i men det är nog tack vare smöret... det blev 4 p / scones.

Runda dinkelfullkorns scones: 16 st
ca 7 dl fullkornsvetemjöl (dinkelmjöl)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl filmjölk (mellan)
Sätt ugnen på 250 grader. blanda mjöl, salt och bakpulver
i en skål. finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en
grynig massa.
Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg.
Forma en rulle och dela i 16 bitar. Rulla bullar med lätt mjölad hand
och lägg i formar.
Grädda i ugnen 10- 12 min, tills de har fått lite färg.
Jag tyckte att de smakade jättegott, och jag menar att de är nyttigare än vanliga scones.
Denna veckan ska jag vara exemplarisk VV medlem för att få fart på processen igen... Jag ska ner mer... Så enkelt är det bara...
Ha en toppenbra vecka alla... Hör av mig snart igen....
Kramar!!!
1 kommentar:
Ja dem såg goda ut. Ja de tradigt att vara ensam, men nästa helg får ni kanske tillsammans. Ha en toppen dag.
Skicka en kommentar