söndag 23 oktober 2016

Weekend i Göteborg!

Vi har haft en härlig weekend i Göteborg. Vädret har varit mest skit men humöret på topp. Vi bodde på GothiaTowers närmare bestämt i Tower 3 på 14:e våningen. Ganska coolt att åka glashiss på utsidan av byggnaden där.
Egentligen försökte jag boka samma hotell som SysterYster & co, men det var fullbokat... såhär i efterhand var det nog lite tur i oturen... 

Vi kom fram ganska sent i fredags, klockan var närmare 20:00. Så vi bara installerade oss i rummet och tog hissen till 23:e våningen för en drink. Tyvärr var vi inte alls hungriga, annars hade vi klämt en gigantisk räkmacka som de hade där.

På lördagen gick vi först en tur på stan och kollade in bl.a Saluhallen... shoppade lite i "Lailas Generalstore" och sedan lunch på HardRock Café. 
Efter det blev det Halloween på Liseberg. Bella visste inte att kusinerna skulle komma, så det blev en överraskning när vi stod och värmde oss på kaffe och varm choklad.
Parken var jättefint utsmyckad med pumpor i alla storlekar, läskiga varelser och kusliga ljud. En del var "zombieland" där kunde man möta zombier och spöken, inte särskilt uppskattat av barnen... men riktigt häftigt tyckte vi vuxna. Hade gärna spenderat mer tid i den delen... Blev inget spökhus för mig och Stefan... han hade inget åkpass och köerna till de olika spökhuset och biljetterna var så långa. Det gör inte så mycket... 

Idag var vi på Universeum, lite besviken eftersom det var exakt sammma som när vi var där för några somrar sedan. Men vi gillar ju att kolla in olika djur, det är alltid fascinerande. 

Nu är vi hemma igen, trötta och sletna... det är jobbigt att åka bil så långt och vara igång hela tiden. Men överlag har det varit en lugn weekend, inga sena nätter eller blöta fester... utan bara härligt umgänge i ett härligt Göteborg.
Skulle gärna åka dit igen till sommaren för shopping och Liseberg... men då blir det Naturhistoriska museet istället för det är häftigt... 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett härligt dygn i Göteborg!!! Det gör vi lätt om.
Love ya!! 💋

Storstadslivet efter 40 sa...

Man skulle kanske ta och åka dit en sväng...eller så väntar jag tills det närmar sig julen. Kram på dig