fredag 24 februari 2017

Roadtrip!

Idag bar det av för att möta våren i Göteborg.Solen sken och det var 6 grader. E6 är en tradig väg att åka på. Men belöningen kommer när man kommer fram till Göteborg, en härlig myllrande storstad (dock glad att det inte var jag som körde). Ibland kan jag känna en längtan efter att leva i en storstad, att ha restauranger, kulturutbud, nöjesfält nära inpå. Ibland är jag så himla glad att bo ute på landet i lugn och ro...

På Naturhistoriska museet finns norra Europas största samling av djur. Det sägs att det finns över 10 miljoner exemplar,det stämmer säkert om man räknar med alla fåglar och insekter.
Jag var på Naturhistoriska museet på en klassresa i "sexan" och jag har velat komma tillbaka enda sedan dess. Speciellt lådorna med fjärilar och insekter som man kan kika i. De uppstoppade djuren känner jag väl sådär för. Tittar hellre på levande djur på Zoo, eller ännu hellre som jag drömmer om, på safari och få se vilda djur i sin rätta miljö.

En blåval som strandade i Göteborgs skärgård 1865 och har efter konstens alla regler bevarats. Förr kunde man gå ini valen men det stoppades efter att några ungdomar haft lite FÖR trevligt inne i valen.

Däggdjurs salen.

Min favorit Zebran.



Verklighetstrogna miljöer, fattas bara det är ju riktiga fåglar.







Jag fascineras av fjärilar och hur vackra de är och vilka stora fjärilar det finns. Själva fjärilen är egentligen en ful insekt men deras vingar kan ta vilken färg eller mönster som helst.






Älskar dessa lådor med olika fjärilar och insekter...Otroligt vilket mångfald det finns. Kommer ihåg när jag var 12 och stod och öppnade lådorna och tittade. Har tänkt på det sedan dess och det var så kul att lådorna fanns kvar och jag fick öppna och fascineras ännu en gång...


Naturhistoriska museet ligger i Slottsskogen i Göteborg. Där finns en stor lekplats som vi såklart var tvungna att kolla in.

BellaBus agerar fotomodell....
På vägen hem var vi tvungna att köra inom Ullared.Blev en snabb runda på 1,5 timme. Så vi hann inte se så mycket men lite shoppat blev det ändå.

Ett måste på vägen hem.
När vi körde från Ullared började det snöa och snöade hela vägen hem. Så från våren i Göteborg till Vintern i Ekeby, på några timmar. Idag ligger snön vit här hemma och kanske blir det en runda i pulkabacken....



torsdag 16 februari 2017

Paltkoma deluxe!

Oj vad mätt jag är... en ful ovana jag har att fortsätta stoppa in tills jag storknar. 
Idag hade vi en av mina "favvisar" till middag, rårakor med stekt fläsk och rårörda lingon... Så jä-la gott. 
Helt klart värt det även om jag nu sitter i soffan med byxorna uppknäppta och kan knappt röra mig. 

Igår var jag på Bodycombat, så roligt.., varför har jag inte varit där på så länge. Imorgon blir det träning X 2... jag planerar som en "håsa", har bokat styrketräning imorgon bitti och Bodybalance på eftermiddagen... vill inte avboka nått av det. Men det går säkert bra, så olika pass som tränar helt olika delar av kroppen... 

Väntar som ett barn på julafton efter Mandelmans gård... vilket underbart program. Jag hade gärna blivit adopterad av dom och fått leva lite "hippieliv". Tycker dom är helsköna och helt fantastiska.

måndag 13 februari 2017

Usch!


Idag är en sån dag när allt bara känns tradigt. Arbetsmoral noll. Har känner efter både en och två gånger om jag inte är lite sjuk, men nej! 
Mitt samvete hade ändå inte pallat att "fejksjuka" mig.

Bara att rycka upp sig och ta tag i dagen! Strålande väder! Hade suttit fint med en promenad, men jag ska börja tidigare på jobb idag så det blir bara stressigt.
Börjar tidigare idag eftersom jag ansvarar gör beställningarna av matvaror, frukt och grönt och det ska beställas på måndagar och dessutom får jag en ny elev idag och det känns inte bra att sitta på kontoret vid datorn när hon precis kommit. Vill att hon ska känna sig välkommen och trygg från början. Första intrycket är viktigt för fortsättningen.
Därför fixar jag beställningarna innan och får en timme i timbanken eller går tidigare en annan dag.

Det tradiga med att jobba kväll är att hela dagen försvinner. Man hinner inte riktigt med nått på de timmarna man har på förmiddagen. Sen är det en planering och prioriteringsfråga. Sitta framför tv:n med Nyhetsmorgon, telefonen och en kopp kaffe eller två går ju alldeles utmärkt.
Brukar ha några små "måsten" jag vill fixa innan jobb, städa lite, tvätta och röja i köket (finns det nått värre än att komma hem och börja med att röja efter andra för att hitta köket och kunna laga mat). 
Nu är det bara 1,5 timme kvar... bäst att sätta fart! 
Tjingeling!!! 


torsdag 9 februari 2017

På G!

Jag vågar knappt skriva det... för då åker jag väl på nån sjuka eller VAB eller nått annat mög.

I fredags var jag och tränade... nog första gången på 2-3 mån. Det var skitroligt... styrketränade i 30 min och sedan gick jag omkring här hemma i helgen som en pigg 90 åring med värsta träningsvärken.
Men jag är nästan lite småsadistisk där, jag gillar träningsvärk, det är för mig ett kvitto på att jag tagit i och gett vad jag kan.
I måndags var jag på IW, en skitrolig nära-döden-upplevelse. Idag styrketränade jag igen och jag lär nog känna att jag har axlar och armar imorgon.
Imorgon kommer belöningen Bodybalance, stretch, styrka och till sist avslappning, perfekt inför helgen.

I tisdags fick jag äntligen tillbaka min bil... Jippi tjoohooo!!!!! Jagade den stackars bilmekanikern med blåslampa, och fick till sist bilen i sista stund så jag hann till jobb.

Igår fyllde älsklingen år! Blev ett litet minifirande eftersom det var jobb och möte för min del och övertid för hans del och sen simskola på det... Men smarrig spaghetti och köttfärssås och prinsesstårta klämde vi i oss.

Nu ska jag strax på utvecklingssamtal med BellaBus innan en kväll på jobb. Imorgon jobbar jag 7:30-14 och sedan en ledig helg på det, hur lyxigt är inte det för en stackars "heltidare".


söndag 5 februari 2017

Snopet!

Ja det planerade dygnet på tu man hand med Metallica konsert och hotellövernattning blev det inget med då konserten blev inställd och framskjuten till september. Sångaren James Hetfield är sjuk och har sångförbud... ja ja inget att göra åt det. Trist men livet går vidare. Kanske blir det tom. bättre då nästa konsert blir en lördag och funkar det med barnvakt blir det kanske en hel weekend i Köpenhamn. 
Lite surt att vi missar hotellfrukosten dock! Men jag tror man kan få hotellfrukost på vissa hotell även om man inte bor där... tål att kollas upp. Vi är ju lediga imorgon i vilket fall...